Zakelijk

Wachtwoord vergeten

U krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Het grote Nederlandse kunst boek

Zes eeuwen kunstgeschiedenis

Din Pieters

Zes eeuwen kunstgeschiedenis. Dat is zeshonderd jaar van kleur en traditie, vernieuwing en lef. Van verf en canvas, glas en steen. Zes eeuwen van lichamen en hoofden, landschappen en steden – zes eeuwen van dat typerende Hollandse licht. Werken van 300 Nederlandse schilders, beeldhouwers en fotografen worden erin afgebeeld en beschreven.  Aan elk tijdvak gaat een uitgebreide inleiding vooraf, waarin de historische context wordt geschetst. Dat levert soms opmerkelijke parallellen op tussen toen en nu.

Natuurlijk zijn er de usual suspects: Rembrandt, Jan Toorop, Karel Appel, Marlene Dumas. Het grote Nederlandse kunst boek is dan in de eerste plaats ook een feest der herkenning voor iedereen die ook maar íets met kunst heeft. Maar er zijn ook verrassingen: kunstwerken die misschien nog onbekend zijn en die buiten de geijkte paden treden. Denk aan John Körmelings Draaiende Huis op een Tilburgse rotonde. Zo is er om de zoveel bladzijden een herinnering, en dan om de zoveel bladzijden weer een verrassing.

Het grote Nederlandse kunst boek is een flexibel boek. Het is een overzichtswerk. Maar ook een gids, een staalkaart om bijvoorbeeld mee langs de Nederlandse musea te gaan. Een boek om bij te mijmeren, een boek om actief mee op reis te gaan door de kunstgeschiedenis of ter kennismaking met Nederland. Het grote Nederlandse kunst boek is er voor iedereen.

Over de auteur: De samensteller van het boek, Din Pieters, was jarenlang werkzaam als hoofdredacteur van Museumtijdschrift.

TIP: Steun de boekhandel
De boekhandels zijn door corona gesloten. Dit boek kunt u waarschijnlijk ook via uw vaste boekwinkel bestellen. Steun nu uw boekwinkel en zorg dat deze ook ná de lockdown nog bestaat. 
 

€ 49,95
Verzendkosten € 1,99
Levertijd:
Bestellen Bewaar

Praktische informatie

 • Auteur
  Din Pieters
 • Geïllustreerd
  Ja
 • Taal
 • Afmetingen
  36x253x299
 • Gewicht
  2371
 • Aantal pagina's
  384
 • Uitgever
  Uitgeverij WBOOKS
 • ISBN
  9789462582781

Uitgelicht

Ook voor u

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar u jaren plezier van heeft.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij u in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!