Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Binnenkijken bij Grachtenhuizen

Historische interieurs als levende getuigen.

De geschiedenis van een grachtenhuis is niet alleen afleesbaar aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Dankzij een samenwerking met Vereniging Hendrick de Keyser mogen we u uitnodigen samen met ons enkele unieke panden van binnen te bekijken, zoals het uitzonderlijk gaaf bewaarde Huis Van Brienen en Huis Bartolotti beide aan de Herengracht in Amsterdam. Deze zomer mogen we ook op bezoek in Haarlem: Huis Barnaart aan de Nieuwe Gracht en het neoclassicistische stadspaleisje het Hodshon Huis aan het Spaarne.

Huis Barnaart is een dubbel herenhuis uit 1804 gebouwd in opdracht van W.P. Barnaart naar plannen van Amsterdamse stadsarchitect Abraham van der Hart. Achter de neoclassicistische voorgevel schuilt een interieur in de Empirestijl, de stijl van Napoleon, waar Van der Hart vermaard om was. Vanuit de imposante hal wordt u meegenomen naar de representatieve vertrekken, zoals de Etrurische en Gouden Zaal.
Het Hodshon Huis aan het Spaarne werd in 1794 in opdracht van de 25-jarige Cornelia Catharina Hodshon gebouwd, ook door Abraham van der Hart. Decorateurs uit Haarlem en Amsterdam verzorgden het fraaie stucwerk, het fijne schilderwerk en sublieme houtsnijwerk.

Tijdens de rondleiding door een van de panden wordt u meegenomen door de prachtige huizen die schuilen achter de statige gevels aan de grachten.

Vereniging Hendrick de Keyser
Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. De gebouwen van Hendrick de Keyser zijn sprekende voorbeelden van de architectuur of wooncultuur van een bepaalde periode. Het zijn stuk voor stuk levende getuigen van de geschiedenis.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 25,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!