Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Eerbetoon aan Prince

Eerbetoon aan een popicoon, Prince, His Royal Badness.

"Yeah, everybody's got a bomb, we could all die any day. But before I'll let that happen, I'll dance my life away." Prince, The Purple One, His Royal Badness, The Artist Formerly Known as Prince: 21 april jl. stierf opnieuw totaal onverwacht een icoon uit de popgeschiedenis, ons in schok achterlatend. Met een carrière van 40 jaar was hij van grote invloed op de muziekwereld. Prince was als singer-songwriter en performer één van de grote meesters van onze tijd die niet aan één muziekgenre te binden was: funk, R&B, rock, pop, new wave: hij deed het allemaal en mixte het met een flinke dosis sexiness. De stijl van Prince was zijn eigen genre en was direct herkenbaar. En dan waren er zijn live-optredens: theatrale shows vol muziek, zang, dans, decors en attributen, en humor. Als performer was hij schaamteloos sexy, een multi instrumentalist, een zanger en danser die niets liever deed dan elke keer de beste show ooit te geven.

Net als David Bowie was Prince een voorbeeld van iemand die de grenzen oprekte tussen man en vrouw, blank en zwart (‘I’m not a woman, I’m not a man, I am something that you’ll never understand’), stijlen mixte, en een excentriek stijlicoon was. Hij leefde en ademde muziek, had een enorme werklust en laat dan ook een enorme erfenis na. In de Paisley Parkstudio’s ligt nog materiaal voor wel 100 albums....

In de lezing door liefhebber Ellen van der Vecht zal de nadruk liggen op zijn begintijd en doorbraak in de jaren ’80. Aandacht ook voor zijn werkwijze, zijn films, zijn gevecht voor de rechten over zijn muziek en naam en de laatste jaren.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!