Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Rondleiding Philippe Halsman in de Kunsthal

Met Patricia Huisman langs de tentoonstelling in de Kunsthal.

Verbaas mij! Het retrospectief in de Kunsthal toont het surrealistische werk van Philippe Halsman (1906 -1979), één van de grootste 20e-eeuwse fotografen. U kent ze vast: de iconische portretten die Halsman maakte van talrijke beroemdheden zoals Marilyn Monroe, Alfred Hitchcock en Salvador Dalí. Tijdens de rondleiding door Patricia Huisman maakt u kennis met de buitengewone inventiviteit en technische vaardigheid van deze portrettist.

Philippe Halsman ontplooide zich in korte tijd tot een begenadigd portrettist en was constant op zoek naar nieuwe fotografische perspectieven. Talrijke befaamde persoonlijkheden verschenen voor zijn lens, onder wie Audrey Hepburn,  Albert Einstein en Winston Churchill. Ook ontwikkelde hij het fenomeen ‘jumpology-fotografie’ met onder andere springende filmsterren en politici met als doel meer spontaniteit in zijn portretten te creëren.

Halsmans directe aanpak, perfecte beheersing van techniek, bijzondere aandacht voor detail en experimenten met het medium fotografie zorgen voor een brede diversiteit in zijn werk, dat uiteenloopt van portretten, mode, reportage, reclame, persoonlijke projecten en opdrachten voor instellingen en particulieren. Anders werkend dan zijn collega-fotografen ontwikkelt hij een geheel eigen fotografische stijl. Met een enorme voorliefde voor het surreële ontmoet Halsman gelijkgestemden, hedendaagse kunstenaars met wie hij graag en intensief ideeën uitwisselt. Hieruit volgen iconische foto’s die op ieders netvlies gebrand staan, zoals bijvoorbeeld het werk Dalí Atomicus (1948) van door de lucht vliegende katten, emmers water en een opspringende, verschrikt schilderende Dalí en de serie portretten van Hitchcock.

Ontdek zijn fascinerende oeuvre nu tijdens de rondleiding van de Vrije Academie. Liever een lezing bij de tentoonstelling? De lezing vindt plaats op zaterdag 9 april.

Philippe Halsman. Verbaas mij! | 27 februari t/m 12 juni 2016 | Kunsthal Rotterdam 

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bestel nu de Engelse publicatie Philippe Halsman - Astonish me! over de tentoonstelling bij de Vrije Academie. Indien u het boek en de rondleiding samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie
Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!