Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing Visioenen van Bosch

Jheronimus Bosch terug in Den Bosch.

Op 9 augustus 1516 werd Jeroen Bosch vanuit de St. Janskathedraal in Den Bosch ten grave gedragen. Vijfhonderd jaar later wordt zijn leven op de grootst mogelijke manier gevierd met een magnifieke overzichtstentoonstelling in zijn geboortestad. Achttien gerenommeerde collecties werken mee aan de thuisvaart en reünie van Bosch' schilderijen en tekeningen.

In deze lezing neemt de docent u mee naar de stad en tijd van Jeroen Bosch. U bezoekt zijn atelier, ontdekt voor wie hij werkte en bekijkt zijn schilderijen tot in de meest fabelachtige details. Op de schilderijen van Bosch is altijd meer te zien dan je in eerste instantie waarneemt. Na deze inleiding weet u niet alleen waar u op moet letten als u de tentoonstelling bezoekt, maar ook wat Bosch' fantasiewezens en visioenen te betekenen hebben.

Meer over het Bosch 500 jaar? Schrijf u nu ook in voor de Collegemiddag Jeroen Boschen de Stadswandeling in Den Bosch.

Prijs exclusief entree bij lezing in een museum. Korting op entree met Museumkaart. Tijdens de tentoonstelling geldt er een toeslag van €10,- bovenop de regulier geldende toegangsprijs van Het Noordbrabants Museum. Het Noordbrabants Museum raadt dringend aan van te voren online een time slot (het eerste volle uur na de lezing) en ticket te kopen. Bijvoorbeeld: u heeft de lezing van 11.00-12.00 uur, u koopt een ticket voor time slot van 12.00-13.00.Het time slot is het uur waarbinnen u de tentoonstelling kunt betreden; eenmaal binnen kunt u zo lang in het museum blijven als u wilt. De tentoonstelling en het museum zijn te bezoeken tot 19:00 uur.Hier klikken voor tickets

NB: Mochten tickets voor het desbetreffende tijdslot reeds zijn uitverkocht, dan kunt u op vertoon van uw -Vrije Academie bewijs van deelname- een ticket kopen bij de helpdesk in het Koetshuis (bij hoofdentree Het Noordbrabants Museum).

Bestel de catalogus zonder verzendkosten

Bestel nu ook de gelijknamige catalogus Jheronimus Bosch - Visioenen van een genie bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!