Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing Goya: de portrettist

Stefano Giani over de beroemde Spaanse meester, zijn loopbaan en zijn portretten.

Wist u dat het oeuvre van Francisco de Goya y Lucientes voor een derde uit portretten bestaat? Er bestaan nog ruim 150 werken. De helft daarvan is dit najaar te zien in The National Gallery in Londen. Bent u niet in de gelegenheid naar Londen af te reizen? Niet getreurd! De Vrije Academie brengt de portretten naar Nederland: in de lezing vertelt Stefano Giani over de beroemde Spaanse meester, zijn loopbaan en zijn portretten.

Wat maakte hem zo geliefd als portrettist? Hij had een innovatieve en onconventionele benadering, en heeft een grote bijdrage aan de portretkunst geleverd. Goya kon de persoon zien achter de façade die de modellen hem toonden, hij bracht hun karakter en psychologie op subtiele wijze tot leven in zijn portretten. We zien onder geportretteerde dan ook veel personen die een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn leven, bijvoorbeeld: de hertog en hertogin van Osuna (De Hertog en Hertogin van Osuna, 1788) en de graaf van Floridablanca ( De Graaf van Floridablanca, 1783).

Tijdens de lezing schetst kunsthistoricus Stefano Giani een overzicht van de loopbaan van Goya als kunstenaar, vanaf het eerste begin aan het hof van Madrid tot zijn aanstelling als Eerste Hofschilder van Karel IV en zijn status als favoriete portrettist van de Spaanse aristocratie. Hij kende ook een moeilijke periode onder het regime van Joseph Bonaparte en de troonbestijging van Ferdinand VII. De laatste jaren van zijn leven werden gekenmerkt door zijn (zelfopgelegde) verbanning naar Frankrijk.


Excl. koffie, thee

Praktische informatie
Shopping cart icon € 29,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!