Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Workshop Schilderen als Turner

Niet zuinig zijn met verf.

In de workshop Schilderen als Turner is de opzet als vanouds. Na een inleidende lezing door Aldwin Kroeze over het leven en werk van Joseph Mallord William Turner (1775-1851) volgen oefeningen onder leiding van Ingrid Jansen die de voorbereiding vormen voor het doek dat u na de lunchpauze zal maken. Ook voor wie weinig tot geen schilderervaring heeft is deze workshop een beleving en een leuke aanvulling op een bezoek aan de duotentoonstelling Gevaar & Schoonheid - Turner en de traditie van het sublieme, nog tot en met 3 januari in Museum de Fundatie en Rijksmuseum Twenthe te zien.

Toen in 1834 de Engelse regeringsgebouwen in brand vlogen, ging Turner recht tegen de menigte in. Waar iedereen wegvluchtte om het vege lijf te redden, liet de schilder zich zo dicht mogelijk bij de enorme vlammen varen. Zelden was het element vuur zo groots te beleven geweest. En beleven, dát is wat Turner wilde. Wat hij ook wilde was die beleving doorgeven via zijn schilderijen. Ook daarbij ging hij tegen de algemene tendens (van de Royal Academy) in. Op bijzondere wijze deed deze zoon van een pruikenmaker in verf verslag van tal van natuurverschijnselen: van sneeuwstorm en windhoos tot het stralende licht van de Middellandse Zee. De meest opmerkelijke historische verhalen bracht hij terug tot landschappen. Dik in de verf.

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bestel het boek Gevaar en Schoonheid - Turner en de traditie.Voor €24,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


incl. materialen en koffie of thee, excl. lunch

Praktische informatie
Shopping cart icon € 95,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!