Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing Tuin van Paleis Het Loo

Alette Fleischer over de bewogen geschiedenis van de tuinen van Paleis Het Loo.

Sinds de bouw heeft de tuin nogal wat aanpassingen gekend. Van de zeventiende-eeuwse tuin -aangelegd door Willem III en Hans Willem Bentick- naar Engelse landschapstuin en Franse geometrische tuin tot de huidige reconstructie. De tuin is teruggebracht naar de vorm zoals koning-stadhouder Willem III en Mary Stuart deze destijds aanlegden. En na de meest recente restauratie is de tuin nu weer in volle glorie te bewonderen. Reden voor een inleidende lezing over deze bewogen geschiedenis van de tuinen van Paleis Het Loo.

De tuinen waren, naast de jacht, een passie van Willem III. Daarnaast was een vorstelijke tuin een symbool van status en aanzien. De aanleg en inrichting was zeer kostbaar, zodat slechts de elite het zich kon veroorloven. De tuinen van Het Loo zien er tegenwoordig uit zoals in de zeventiende eeuw. In de negentiende eeuw zagen de paleistuinen er echter totaal anders uit. De strakke symmetrische parterres hadden plaatsgemaakt voor een romantisch landschapspark met kronkelende paadjes en veel verschillende bomen. Bij de eerdere restauratie van het paleis en de tuinen tussen 1975 en 1984 werd besloten de tuinen hun zeventiende-eeuwse uiterlijk weer terug te geven met de kenmerkende strakke symmetrische aanleg, gebruikelijk voor de ‘formele tuin’ uit deze periode.

Na afloop van de lezing door kunsthistoricus Alette Fleischer kunt u zelf genieten van de tuin met koffie of thee met een heerlijk taartje naar keuze in een van horecagelegenheden van het Paleis (exclusief entree tot het Paleis, korting op entree met Museumkaart).


Inclusief koffie of thee met een heerlijk taartje naar keuze in de horeca van het Paleis, exclusief entree tot het Paleis

Praktische informatie
Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!