Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Exclusieve duo-voorstelling Nederlands Dans Theater

Maak kennis met Moderne Dans en ontvang een korting van 20%.

Wilt u graag meer weten over hoe dansvoorstellingen tot stand komen én tegelijkertijd genieten van deze prachtige vorm van kunst op het podium? Samen met Nederlands Dans Theater (NDT) bieden we u twee voorstellingen in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen Haven (Den Haag).

U ontvangt eersterangs kaarten (klik hier voor de zaalplattegrond) voor de avondvoorstellingen Start Again van NDT 1 op vrijdag 16 oktober en Sheering the Wolves van NDT 2 op vrijdag 6 november. Bij de voorstelling Start Again zal er een exclusieve inleiding zijn voor Vrije Academie klanten. Dit wordt gedaan door een ervaren inleider van NDT die dieper in zal gaan op het werk van de choreografen en de twee stukken die zullen worden opgevoerd tijdens de voorstelling. Bij Sheering the Wolves ontvangt u een goodiebag. Tijdens beide voorstellingen is de prijs voor een pauzedrankje inbegrepen.

Over de voorstellingen;

NDT 1 - Start Again

Start Again verenigt twee krachtige choreografenduo's (Gabriele Carrizo & Franck Chartier en Sol León & Paul Lightfoot). In hun geheel eigen en intrinsieke danstaal, delen ze een gemeenschappelijke drang tot het nemen van artistieke risico’s met een voorkeur voor interdisciplinaire dans die leunt op theatrale elementen. Hun werk heeft nationaal en internationaal reeds veel succes genoten.

In dit programma wordt Stop-Motion (2014) gedanst van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en het krachtige The missing door van Gabriela Carrizo.

De Argentijnse Gabriele Carrizo en de Franse Franck Chartier (The Missing Door) richtten hun dansgezelschap Peeping Tom op in 2000 en zijn gevestigd in Brussel, België. Het choreografenpaar Sol León en Paul Lightfoot (Stop-Motion) werkt sinds 25 jaar samen en heeft sindsdien meer dan vijftig balletten voor het gezelschap gecreëerd. In 2002 werden zij benoemd tot huischoreografen van NDT.

‘….the one to see”
NEW YORK TIMES over NDT 1

NDT 2 - Sheering the Wolves

Sheering the Wolves brengt vier choreografen samen wiens NDT carrière een significante impact op hun artistieke ontwikkeling heeft gehad: Johan Inger, Medhi Walerski, Sol León en Paul Lightfoot.

In deze voorstelling ziet u het scherpzinnige ballet Sleight of Hand met acht dansers van NDT 2. Met dit stuk zetten de choreografen koers richting een nieuwe, meer theatrale benadering van hun werk. Gevuld met mysterieus drama in een spel van licht en donker, zijn muren bedekt in zwarte doeken het decor voor twee monumentaal lange karakters, één van elk geslacht, die onmiddellijk gezag eisen door louter hun enorme hoogte. Het podium wordt geregeerd door groepenstukken en duetten, alsof ze uit een andere wereld komen.

Inger genoot zijn doorbraak als choreograaf in 1995 na een succesvolle danscarrière bij NDT. Van 2003 tot 2008 was Inger artistiek directeur van het Cullberg Ballet en is tegenwoordig ook associate choreographer bij NDT. Walerski maakte zijn eerste ballet voor NDT 2 in 2008. Voor het tweede gezelschap danste hij zelf tussen 2001 en 2003 en stroomde vervolgens door naar NDT1 waar hij tot en met seizoen 2014/2015 danst. Voor deze avond creëert hij nieuw werk na zijn razende succes met Chamber (2012). Sol León en Paul Lightfoot zijn ook beiden voormalig NDT dansers, sinds 1989 een creërend duo en huischoreografen van NDT sinds 2002. León werd in 2012 benoemd als artistiek adviseur van NDT en Lightfoot fungeert als artistiek directeur van het gezelschap sinds 2011.

'NDT 2 is een internationaal keurmerk voor kwaliteit, een springplank voor jong, groot danstalent.’
TROUW over NDT 2

Over de locatie;

Het Zuiderstrandtheater is het tijdelijke onderkomen van het Nederlands Dans Theater. De theaterzaal is een directe kopie van het danstheater op de Spuistraat in Den Haag dat in 1980 door architect Rem Koolhaas werd ontworpen. Alleen de stoelen zijn rood in plaats van blauw. Het danstheater biedt plaats aan 1001 gasten en heeft een toneel van 35 bij 18 meter. Binnen is de indeling en decoratie opvallend sober. Deze soberheid is bewust toegepast om alle aandacht naar het toneel te leiden, waar het natuurlijk eigenlijk om draait in een danstheater.

LET OP! U KUNT TOT SLECHTS 9 OKTOBER UW KAARTEN BESTELLEN.


Twee eersterangs kaarten, één inleiding, goodiebag en pauzedrankjes (normale prijs €80)

Praktische informatie
Shopping cart icon € 65,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!