Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing De aquarel in Teylers Museum

De bloeiperiode van de Nederlandse aquarel.

Tijdens deze lezing vertelt Isolde Scholberg over de bloeiperiode van de Nederlandse aquarel in de negentiende eeuw en de ontwikkeling en virtuositeit van deze techniek. 

De negentiende eeuw is de bloeiperiode van de Nederlandse aquarel. In de loop van de eeuw ontwikkelde de techniek zich van 'gekleurde tekeningen' van romantische meesters als Koekoek en Nuyen, tot de waterverfschilderijen van de Haagse School en de Tachtigers. Bekende kunstenaars als Mauve, Weissenbruch, Israëls en Breitner brachten het medium tot volle wasdom. Tijdens de lezing vertelt Isolde Scholberg over deze ontwikkelingen: hoe de aquarel een steeds voornamere plaats innam in het kunstleven, het ontstaan van de rijke vormentaal en de grote virtuositeit die de kunstenaars bereikten.

Bewonder de mooiste Nederlandse aquarellen uit de 19de eeuw tijdens de tentoonstelling De aquarel in het Teylers Museum van 21 februari t/m 7 juni. Tijdens deze bijzondere dubbeltentoonstelling van De Mesdag Collectie en Teylers Museum zijn er topstukken van Mesdag, Mauve, Koekkoek, Maris, Mondriaan en vele anderen te zien. De tentoonstelling in Teylers Museum geeft een panoramisch beeld van de ontwikkeling van de Nederlandse aquarel in de 19de eeuw, van Koekkoek tot Mondriaan.

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bij de tentoonstelling verschijnt ook het gelijknamige De aquarel. Dit boek laat zien hoe deze techniek zich in de loop van de eeuw ontwikkelde van de 'gekleurde tekeningen' van romantische schilders als Koekkoek en Nuyen, tot de waterverfschilderijen van de Haagse School en de Tachtigers. Voor €17,90 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!