Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing De IJzeren Eeuw

Het begin van het moderne Nederland.

De negentiende eeuw: een tijdperk van onophoudelijke innovatie en versnelling. Nederland was aan het eind van de eeuw onherkenbaar veranderd. Peter Wagemakers vertelt over de eeuw die het begin van het moderne Nederland heeft ingeluid.

De negentiende eeuw is de eeuw van treinen en bruggen en stoommachines, en dat allemaal met dank aan één metaal. Tijdens deze lezing vertelt Peter Wagemakers over de indrukwekkende vernieuwingen uit deze 'ijzeren periode'. Er werden vaar- en spoorwegen aangelegd; de industrie was in opkomst en Rotterdam groeide uit tot wereldhaven. Het was tevens een periode waarin de liberale vrijhandel werd uitgebouwd– en van de staatsbemoeienis om die weer in te perken. Ook kende de wetenschap een bloei, die vijf Nobelprijzen opleverde. Maar het was ook de eeuw van de komst van de monarchie en van een grondwet die nog steeds de basis vormt van de huidige.

De tentoonstelling De IJzeren Eeuw verschijnt samen met een gelijknamige televisieserie en boek en is t/m 31 juli te zien in het Amsterdam Museum.

Bestel het boek zonder verzendkosten

De IJzeren Eeuw werpt in het voorjaar van 2015 een frisse blik op een tijd die al te lang is afgedaan als saai en burgerlijk. Een riant geïllustreerd publieksboek, aansluitend op twee televisieseries en een tentoonstelling, richt het oog juist op de indrukwekkende vernieuwingen van toen. De vaar- en spoorwegen die werden aangelegd. De opkomst van de industrie. De groei van wereldhaven Rotterdam. De uitbouw van de liberale vrijhandel - en van de staatsbemoeienis om die weer in te perken. De bloei van de wetenschap, die vijf Nobelprijzen opleverde. Voor €29,95 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de lezing én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Exclusief entree museum (Museumkaart geldig).

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!