Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Rondleiding De oase van Matisse

Langs schilderijen, beelden en de zelden getoonde werken van textiel en gebrandschilderd glas.

Voor de eerste keer in meer dan zestig jaar is er in Nederland vanaf 28 maart weer een grote tentoonstelling te zien van Henri Matisse (1869-1954). Reden om (hernieuwde) kennis te maken met het werk van Matisse tijdens de rondleiding. 

Matisse verbeeldde tijdens zijn carrière oosterse naakten, mooie stoffen, tapijten, kamerplanten en idyllische landschappen. Hij zocht naar overeenstemming in vorm en kleur. De tentoonstelling, die deels door de vaste collectiepresentatie van het museum loopt, toont dat Matisse tot zijn dood is blijven zoeken naar het minimum dat nodig is voor de weergave van een lichte en vrolijke zorgeloosheid: ‘de oase van Matisse’.

Tijdens de rondleiding neemt de Vrije Academie docent u mee door deze bijzondere presentatie. Naast schilderijen, beelden, werken op papier kijkt u samen ook naar de zelden getoonde werken van textiel en gebrandschilderd glas. Uiteraard ontbreekt het topstuk van de tentoonstelling, het monumentale papierknipsel De parkiet en de zeemeermin (1952-1953), niet tijdens deze rondleiding.

Tussen 27/3 en 16/8 is het vooraf aanschaffen van een e-ticket verplicht op www.stedelijk.nl/etickets. Kies het tijdslot van uw rondleiding. Doe dit op tijd! Dit geldt ook voor museumkaarthouders (€ 5,- toeslag).

Meer over De oase van Matisse? Schrijf u ook in voor de Lezing De oase van Matisse. U kunt zich daarnaast ook inschrijven voor de Workshop Schilderen als Matisse.

Bestel het boek zonder verzendkosten

Bestel nu het gelijknamige boek bij de tentoonstelling De oase van MatisseVoor €39,80 te bestellen bij de Vrije Academie. Indien u de rondleiding én het boek samen bestelt betaalt u géén verzendkosten.


Excl. entree museum, korting op entree met Museumkaart

Praktische informatie
Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!