Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing Adriaan de Lelie

Lezing bij de tentoonstelling Adriaan de Lelie en het achttiende-eeuwse familieportret.

Dit najaar organiseert Museum Van Loon een tentoonstelling over de portretschilder Adriaan de Lelie en het achttiende-eeuwse familieportret. Een mooie aanleiding om een lezing te organiseren over deze prachtige familieportretten vonden wij! Isolde Scholberg neemt u tijdens een lezing met plezier mee naar de achttiende eeuw.

Hoewel er maar weinig over hem is gepubliceerd, behoort Adriaan de Lelie zonder meer tot de belangrijkste portretschilders van zijn tijd. Zijn wieg stond in Tilburg en na een studietijd in Antwerpen en Düsseldorf vestigde hij zich definitief in Amsterdam. Met zijn oog voor detail, verfijnde palet en gladde schildertrant was hij een veelgevraagd portrettist. Notabelen, bankiers, notarissen, officieren, hoogleraren en vermogende koopmannen: allen lieten zich door de schilder vereeuwigen. De Lelie heeft zo letterlijk een gezicht gegeven aan het Amsterdam van rond de eeuwwisseling.

Tijdens deze eerste tentoonstelling over Adriaan de Lelie worden enkele werken van deze achttiende-eeuwse schilder en familieportretten van zijn tijdgenoten getoond, zoals van Tischbein en Regters. De dertig getoonde werken zijn gedeeltelijk afkomstig uit particulier bezit en bieden een prachtig beeld van het huiselijk geluk en het weelderige interieur in deze periode. Het is een unieke mogelijkheid om het oeuvre van De Lelie en zijn tijdgenoten in het huis van een van de opdrachtgevers te bezichtigen!

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!