Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Online Schrijfcursus: Fictie - Introductie

Leer alles over personage, locatie, dialoog & plot. U eindigt met het begin van een eigen roman.

In samenwerking met EDITIO organiseert de Vrije Academie vanaf het najaar van 2014 online schrijf cursussen. Schrijven is, net als beeldhouwen of schilderen, een vak dat geleerd kan worden. Dit betekent niet dat iedereen een even goede schrijver kan worden, wel dat iedereen een betere schrijver kan worden. EDITIO biedt een platform waar amateurschrijvers met ambitie hun schrijfvaardigheden kunnen ontwikkelen, contact maken met collega-schrijvers en de kans krijgen met hun werk in de openbaarheid te treden. Personage, locatie, dialoog en plot, dat zijn de hoofdonderwerpen in deze Fictie cursus.

'Het schrijven van fictie is niet gemakkelijk. Door de rake feedback van je tutor lukt het al snel om grote stappen vooruit te maken. Een leuk aspect van deze manier van leren zijn de bijdragen en commentaren van je medecursisten. Alleen op een zolderkamertje kom je niet zo ver!'- Hans de Boer

De cursus is online en interactief. U kunt dus schrijven waar u ook bent in de wereld en begeleid worden door succesvolle schrijvers als Thomas Verbogt, Manon Uphoff, Auke Kok.

De methode is gebaseerd op het interactieve taalonderwijs aan de Universiteit van Oxford:

  • lezen
  • leren
  • vooral veel zelf schrijven
  • feedback krijgen van uw tutor en medestudenten en ook geven. Dat is niet alleen leerzaam maar vooral ook erg leuk en stimulerend!

Duur: 6 weken

Module 1: Personage. Zonder personage geen verhaal. Maar hoe ontwikkel je zo’n personage? Lees hoe schrijvers als Vladimir Nabokov, Stephan Enter en Willem Elsschot het doen. En beschrijf dan aan de hand van inspirerende opdrachten stap voor stap uw eigen personages.

Module 2: Locatie. Wat is het belang van een bepaalde plek in een verhaal? En hoe breng je die tot leven? Welke elementen werken in een beschrijving? Door eenvoudige schrijfoefeningen leert u hoe een locatie de achtergrond van een verhaal kan worden.

Module 3: Dialoog. Een goede dialoog schrijven betekent niet klakkeloos opschrijven hoe mensen in werkelijkheid spreken. En toch moet het voor de lezer wel zo overkomen. Hoe u dat doet leert u deze week.

Module 4: Plot. Sommige critici zeggen dat er niet meer dan zeven plots bestaan. Anderen houden het op een stuk of dertig. U komt ze in dit onderdeel allemaal tegen. Plot, daar is iedereen het wel over eens, veronderstelt beweging. En beweging ontstaat door een conflict.

In de laatste twee weken van deze cursus begint u aan uw eigen verhaal, of wellicht roman. U ontvangt een persoonlijke beoordeling van uw tutor. U eindigt deze cursus met het begin, de eerste 500-700 woorden van uw eigen verhaal of roman, waarover u een persoonlijke beoordeling ontvangt van uw tutor.

Praktische informatie:

Nadat uw inschrijving definitief is krijgt u binnen enkele dagen een mail met login gegevens van EDITIO. Vanaf dat moment heeft u toegang tot uw account en kunt u vast rondkijken en een profiel aanmaken. De dag voordat de cursus begint, krijgt u toegang tot de cursusinhoud. De cursusweken lopen van woensdag tot woensdag. U kunt uw opdrachten maken, wanneer u wilt, als u maar binnen het weekritme blijft.

Vragen?

U kunt direct contact opnemen met EDITIO via contact@editio.nl of 020-6208056 (tijdens kantooruren).


Normale prijs € 325,00 VA-klanten krijgen 10% korting.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 292,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!