Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Lezing Mark Rothko

Compleet overzicht van oeuvre in Gemeentemuseum Den Haag.

Episch, intiem, menselijk: het oeuvre van Mark Rothko (1903-1970) is van een ongekende intensiteit en sensualiteit. Zijn monumentale doeken, opgebouwd uit gelaagde kleurvelden, verbeelden universele gevoelens als angst, extase, tragiek en euforie. Rothko was een kunstenaar die alles gaf, maar ook een mens die werd geteisterd door ontgoocheling en depressie; een getormenteerde ziel wiens werk mensen tot op de dag van vandaag troost en verwondert. Na veertig jaar is zijn werk eindelijk weer in deze grote hoeveelheid en samenstelling in Nederland. Het Gemeentemuseum Den Haag schrijft zijn naam in kapitalen. MARK ROTHKO! U begrijpt dat u dit niet mag missen. Naast deze tentoonstellingslezing organiseren we een studiedag en workshop rondom Rothko. Laatste kans De tentoonstelling MARK ROTHKO sluit haar deuren op zondag 1 maart, de laatste lezing van de Vrije Academie wordt gehouden op zaterdag 21 februari. Mis het niet!

Mark Rothko was van Joods-Russische afkomst maar groeide op in Amerika. Hij kwam er pas laat achter dat schilderen iets voor hem zou kunnen zijn. De autodidact is geliefd en beroemd om zijn monumentale doeken met kleurvelden: van jubelend geel en roze tot somber blauw en zwart. In Den Haag komt deze classic style uitgebreid aan bod, maar er is ook aandacht voor het vroege werk, waarin hij via persoonlijke varianten van fauvisme en surrealisme steeds abstracter gaat schilderen. Een ontwikkeling die op de tentoonstelling eenvoudig kan worden vergeleken met Mondriaans weg naar abstractie. Het Gemeentemuseum bezit immers de grootste collectie Mondriaans ter wereld, en dit voorjaar ook een weergaloze collectie Rothko's.


(Excl. entree tot het Gemeentemuseum. Let op tijdens de Rothko tentoonstelling geldt een toeslag van 3,50 euro op de entreeprijs. Korting op entree met Museumkaart)

Praktische informatie
Shopping cart icon € 17,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!