Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Open Tuinen Dagen Amsterdam

Koffie, taart en lezing in Museum van Loon

Het is een van de leukste evenementen op de Amsterdamse cultuuragenda: de Open Tuinen Dagen. In het derde weekend van juni stellen tientallen particulieren en instellingen hun tuinen open voor publiek. Het thema van dit jaar is Grachtentuinen tot Nut en Vermaak. Naast siertuinen liggen ook oude boomgaarden en moestuinen op de groene wandelroute. Een van de startadressen is Museum Van Loon op de Keizersgracht. Het koetshuis van dit museum vormt de perfecte entourage voor koffie, taart en een lezing als gedegen start van uw dag. Laat uw schoffel even rusten en kom naar de Open Tuinen Dagen in Amsterdam.

Siertuinen en boomgaarden
In 2014 staan de Open Tuinen Dagen in het teken van 'nut en vermaak'. Bij de aanleg van de grachtengordel werden de tuinen meestal zo ingericht dat ze nuttig waren. Op de oudste stadsplattegronden zie je boomgaarden, moes- of kruidentuinen en bleekvelden aangegeven. Toen de bewoners rijker werden, groeide de siertuin uit tot statussymbool. Tegenwoordig is er in de grachtentuinen echter weer een tendens te bespeuren tot het verbouwen van groente, fruit en kruiden. Aan dit verschijnsel wordt in de lezing bij de Open Tuinen Dagen extra aandacht besteed.


Over uw docent:
Saksia Albrecht organiseert sinds ruim tien jaar de Open Tuinen Dagen in Amsterdam samen met museum Van Loon. Sinds een drietal jaren zijn daar ook de Amsterdamse Tulpen Dagen bijgekomen. Saskia Albrecht is  tuinontwerper van beroep, heeft een tuinhistorische opleiding gedaan en houdt zich voornamelijk bezig met  tuinen in een historische omgeving.


Excl. entree tot Museum van Loon, incl. koffie en taart

Praktische informatie
Shopping cart icon € 22,50
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!