Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Collegereeks Topstukken uit de oudheid

Van de koningsgraven van Oer tot het Pergamonaltaar

Elk overzicht van de kunstgeschiedenis begint met de oudheid. Maar voor u het weet zit u al weer in de vroege middeleeuwen en raast u via renaissance en barok naar nieuwere tijden. De oudheid is dan letterlijk lang geleden. Het college Topstukken uit de oudheid gaat niet verder dan het begin van de jaartelling. Elk college staat één belangrijk object of bouwwerk centraal. Te beginnen bij de koningsgraven van Oer uit het derde millennium voor onze jaartelling en eindigend bij de zwart-witte mozaïeken in de thermen van Neptunus (Ostia) uit de tweede eeuw na Christus. Dit college is samengesteld door onze huisarcheologe Diana de Wild. De door haar geselecteerde topstukken werden niet eerder zo uitvoerig behandeld.

Per topstuk wordt gekeken naar de archeologische herkomst (waar, hoe en door wie is het gevonden?), stijlkenmerken, vermoedelijke ontstaansgeschiedenis en de betekenis van deze vondst voor ons begrip van de allervroegste kunst- en cultuurgeschiedenis.

De onderwerpen die aan bod komen: de koningsgraven van Oer, de Sfinx van Gizeh, de tempels van Ramses II in Aboe Simbel, de Gundestrupketel uit Jutland, de Isjtarpoort van Babylon, de tempel van Aigina, de voor de Italiaanse kust gevonden Riaci-bronzen, het Pergamonaltaar uit de tempel van Athena, de 900 kamers tellende Villa Hadriana en de mozaïeken van Ostia.

Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens eengeprint exemplaar bestellen à €10,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.


(Excl. evt. entree bij college in een museum, korting op entree met Museumkaart)

Praktische informatie
Shopping cart icon € 229,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!