Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

Collegereeks Cultureel Erfgoed

Cultureel erfgoed is overal!

Met haar uitspraak dat de Nederlandse identiteit niet bestaat, ontlokte Máxima een vurige discussie. 'Tolerantie, handelsgeest, gastvrijheid, Rembrandt, Van Gogh, de Deltawerken, tulpen, Zwarte Piet en nederwiet: dat hoort allemaal bij onze identiteit', riepen we in koor. Vele kenmerken van 'onze' identiteit zijn te vinden in ons culturele erfgoed. Omdat elke generatie andere kwaliteiten wil benadrukken, is cultureel erfgoed een dynamisch fenomeen. Negen hoorcolleges en één excursie.

De wijze waarop het Rijksmuseum niet alleen prachtigste kunstwerken laat zien, maar zelf ook onderdeel is geworden van ons cultureel erfgoed. Fabrieken die eerst stonden te verkommeren maar nu onder monumentenzorg vallen. Opgeknapte oude binnensteden waar we wonen en recreëren. Pierre Cuypers die eind negentiende eeuw Kasteel de Haar tot een middeleeuws sprookjeskasteel restaureerde – wat we nu discutabel vinden ...

U leest het, voorbeelden te over, want cultureel erfgoed is werkelijk overal. Van het pak hagelslag op de ontbijttafel tot Fort Vredeburg in Yogyakarta, van Willem van Oranje tot Sinterklaas: in negen hoorcolleges en een excursie, onderzoekt docent Gábor Kozijn samen met u de interessante en bij vlagen komische wereld van het culturele erfgoed. Aan het eind van deze reeks zult u zien of Máxima gelijk had of dat we haar stelling wellicht anders moeten interpreteren, namelijk met de klemtoon op 'de'.

Bij deze collegereeks ontvangt u enkele dagen voor aanvang een gratis digitale syllabus. Bij uw inschrijving kunt u tevens eengeprint exemplaar bestellen à€ 10,95 (incl. verzendkosten). Deze ontvangt u enkele dagen voor aanvang van de collegereeks per post thuis.


(Excl. entree bij college in het RMO, gratis met Museumkaart)

Praktische informatie
Shopping cart icon € 229,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Tijd
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!