Huis Vasari

Wachtwoord vergeten

Je krijgt een mail met instructies voor wijzigen van het wachtwoord.
Winkelwagen

Helaas is dit evenement niet meer beschikbaar!

Naar de homepage
o

100 jaar Eerste Wereldoorlog

Tijdens deze reis maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden en plaatsen.

De Eerste Wereldoorlog geldt als een belangrijke waterscheiding in de Europese geschiedenis. Aan de negentiende - eeuwse cultuur van optimisme en geloof in de vooruitgang kwam een gewelddadig einde. De 'Grote Oorlog' was de opmaat voor de bloedige twintigste eeuw met zijn totalitaire dictaturen, genociden en verscheurd nationalisme. Tegelijk luidt deze oorlog ook het machtsverval van de Europese staten in en heeft deze diepgaande invloed uitgeoefend op de Europese samenlevingen. Juist daarom zal niet alleen aan de militaire aspecten, maar ook aan de politieke, sociale en culturele aspecten van deze oorlog aandacht besteed worden. Reisdata: 22 - 25 mei 2014

Tijdens deze vierdaagse reis maakt u kennis met de belangrijkste bezienswaardigheden en plaatsen van de Eerste Wereldoorlog. De reis begint in de Vlaamse Westhoek, waar we de Ieper Salient en het IJzerfront bezoeken. Vervolgens gaan we via Artois naar de slagvelden van de Somme. Vandaar rijden we naar Verdun. Met een bezoek aan het slagveld daar eindigt onze reis. Tijdens onze reis bezoeken we resten van loopgraven en delen van het slagveld, musea en herdenkingsparken, oorlogsmonumenten en begraafplaatsen. Soms maken we ook enkele stevige wandelingen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze goed ter been zijn.


DAGPROGRAMMA IEPER (wijzigingen onder voorbehoud)

Dag 1
Vanaf Amsterdam voert de bus ons naar de Vlaamse Westhoek, naar de stad Ieper die tijdens de oorlog geheel werd verwoest. In deze streek vonden vier grote veldslagen plaats. Eerst brengen we een bezoek aan Hill 62, met een Canadees monument dat herinnert aan de gevechten daar in juni 1916, en het particuliere Sanctuary Wood Museum. Daarna gaan we naar het befaamde In Flanders Fields Museum. Om 20.00 uur wonen we de Last Post Ceremonie bij de Meense Poort bij. Deze sobere en tegelijk ontroerende plechtigheid wordt sinds 1929 elke avond gehouden. We overnachten in een hotel te Ieper.

Dag 2
's Ochtends gaan we noordwaarts, richting Diksmuide voor een kennismaking met het IJzerfront. We bezoeken de IJzertoren en de Dodengang. Daarna rijden we naar het Duitse soldatenkerkhof Vladslo met de prachtige beeldengroep 'Het treurend ouderpaar' van Käthe Kollwitz. De middag is voornamelijk gewijd aan de derde slag van Ieper (Passchendaele, 1917). We doorkuisen het gebied waar deze slag plaatsvond en bezoeken onder meer de Pilckem Ridge, de Duitse begraafplaats Langemark en Tyne Cot Cemetery, de grootste Britse oorlogsbegraafplaats. We overnachten in een hotel te Ieper.

Dag 3
Deze dag is gewijd aan de slag van de Somme (1916). We volgen nauwkeurig de frontlijn van 1 juli 1916, te beginnen bij Serre en met bezoeken aan het Newfoundland Memorial Park, Thiepval en de Lochnagar Crater. 's Middags bezoeken we het mooie Historial de la Grande Guerre in Péronne, gevestigd in de Vauban vesting, die de Duitsers in 1916 tot hoofdkwartier diende. Vervolgens reizen we naar ons hotel in Verdun voor diner en overnachting.

Dag 4
Deze laatste dag is gewijd aan de slag van Verdun (1916). We bezoeken allereerst Fort de Vaux. Daarna dwalen we door de gangen van het fort Douaumont. Met een bezichtiging van het Ossuaire du Douaumont besluiten wij onze reis langs de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. In de middag aanvaarden we de terugreis naar Nederland.

Inbegrepen
vervoer per airconditioned bus * verblijf in 3* hotels in tweepersoonskamer op basis van logies met ontbijt * lunchpakket op dag 2 t/m 4, diner op dag 3 * excursies volgens programma inclusief entrees * deskundige reisbegeleiding van Dirk van der Veen

Niet inbegrepen
overige diners * lunch dag 1 * drankjes * persoonlijke uitgaven * fooien

Toeslag
Eenpersoonskamer 100,-

Meer informatie?
Bel voor meer informatie met Voyage & Culture op 020 6238368.

Praktische informatie
Shopping cart icon € 695,00
Nodig iemand uit
Deel:
Locatie
Datum
Docent

Uitgelicht

Ook voor jou

De Vrije Academie is voor iedereen met interesse in kunst, cultuur, architectuur, geschiedenis en filosofie.

Kwaliteit

Wij werken met de beste docenten en experts. Zo garanderen we onderwijs op niveau waar je jaren plezier van hebt.

Overal

We zijn een landelijk educatief instituut. De kans is groot dat we ook activiteiten bij jou in de buurt organiseren.

Newsletter pop-up image

Blijf benieuwd!

Op de hoogte blijven van ons steeds vernieuwende aanbod?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!